Šampiňónové rezne
Recept na šampiňónové rezne v ktorých vynikne chuť samotných šampiňónov.
Ingrediencie
- 150 gramov čerstvých šampiňónov
- 2 krajce chleba bez kôrky
- 1 kus jarnej cibuľky aj s vňaťou
- 1 kus vajce
- 30 ml sladkej smotany 33%-tnej
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- strúhanka na zahustenie podľa potreby
- 1 štipka sladkej mletej červenej papriky
- soľ podľa chuti
- 100 gramov nastrúhaného tvrdého syra
- strúhanka na obalenie podľa potreby
- slnečnicový olej na vyprážanie podľa potreby
Inštrukcie
-
Šampiňóny nelúpeme, len zbavíme prípadných nečistôt vlhkou handričkou, pokrájame na kúsky alebo nasekáme na malé kúsky v sekáčiku, v ktorom sme rozdrobili aj plátky chleba bez kôrky.
-
Jarnú cibuľku očistíme a pokrájame na kolieska aj s vňaťou. Syr nastrúhame na jemno. Do misy dáme šampiňóny, cibuľku, chlieb, syr, pridáme vajce, sladkú smotanu, štipku sladkej mletej červenej papriky, soľ, múku a premiešame, zahustíme strúhankou, aby sa zo zmesi dali tvarovať rezne.
-
Z hmoty vytvarujeme rezne, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme do zlato - hneda v horúcom oleji. Podávame s novými zemiakmi s petržlenovou vňaťou, preliatymi čerstvým maslom alebo so zemiakovou kašou, servírujeme s jemným zeleným listovým šalátom.