Go Back
Vytlačiť

Šampiňónové rezne

Recept na šampiňónové rezne v ktorých vynikne chuť samotných šampiňónov.

Ingrediencie

  • 150 gramov čerstvých šampiňónov
  • 2 krajce chleba bez kôrky
  • 1 kus jarnej cibuľky aj s vňaťou
  • 1 kus vajce
  • 30 ml sladkej smotany 33%-tnej
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • strúhanka na zahustenie podľa potreby
  • 1 štipka sladkej mletej červenej papriky
  • soľ podľa chuti
  • 100 gramov nastrúhaného tvrdého syra
  • strúhanka na obalenie podľa potreby
  • slnečnicový olej na vyprážanie podľa potreby

Inštrukcie

  1. Šampiňóny nelúpeme, len zbavíme prípadných nečistôt vlhkou handričkou, pokrájame na kúsky alebo nasekáme na malé kúsky v sekáčiku, v ktorom sme rozdrobili aj plátky chleba bez kôrky.
  2. Jarnú cibuľku očistíme a pokrájame na kolieska aj s vňaťou. Syr nastrúhame na jemno. Do misy dáme šampiňóny, cibuľku, chlieb, syr, pridáme vajce, sladkú smotanu, štipku sladkej mletej červenej papriky, soľ, múku a premiešame, zahustíme strúhankou, aby sa zo zmesi dali tvarovať rezne.
  3. Z hmoty vytvarujeme rezne, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme do zlato - hneda v horúcom oleji. Podávame s novými zemiakmi s petržlenovou vňaťou, preliatymi čerstvým maslom alebo so zemiakovou kašou, servírujeme s jemným zeleným listovým šalátom.