
Pečená paprika plnená mäsovou náplňou s údenou mletou paprikou
Veľmi chutné plnené papriky s vôňou a chuťou údenej papriky.
Ingrediencie
- Rozpis pre 4 osoby Náplň:
- 500 gramov mletého bravčového pliecka
- 1 včerajšia žemľa
- 1 vajce
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- sušená drvená majoránka podľa chuti
- 1 lyžička sladkej mletej červenej údenej papriky
- strúhanka na zahustenie podľa potreby
- Na plnenie:
- 8 zelených paprikových luskov
- Príloha:
- 600 gramov zemiakov
- na pečenie:
- 3 polievkové lyžice slnečnicového oleja
Inštrukcie
-
Mleté bravčové pliecko dáme do misy, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, sladkou mletou červenou údenou paprikou, sušenou drvenou majoránkou, pridáme vo vode namočenú a dobre vyžmýkanú včerajšiu žemľu, vajce, prelisovaný cesnak, všetko spolu dobre premiešame, zahustíme podľa potreby strúhankou.
-
Mäsovú zmes necháme chvíľu v chlade odpočinúť.
-
Očistené zemiaky pokrájame na krížalky, necháme v studenej vode, aby sa vyplavil prebytočný škrob.
-
Zelené papriky zbavíme jadrovníka, žiliek a semienok, umyjeme a necháme dobre odkvapkať z vody.
-
Papriky naplníme mäsovou zmesou a vložíme do pekáča, dookola pokladieme zemiaky, ktoré sme predtým scedili, nechali odkvapkať z vody a vyutierali do sucha v kuchynskej utierke.
-
Papriky aj zemiaky prelejeme olejom a všetko spolu pečieme asi 30 minút v rúre vyhriatej na 180 minút.
-
Upečené plnené papriky preložíme na tanier, obložíme upečenými zemiakmi a servírujeme horúce s nakladanými domácimi sladko - kyslými uhorkami. Ide o veľmi chutné jesenné jedlo, papriky sú na povrchu upečené pekne do hneda, mäsová náplň vo vnútri je nádherne voňavá po cesnaku, použitých koreninách a údenej paprike, ktorá mu dodáva špecifickú príjemnú údenú chuť, výhodou je jednoduchá príprava a že sa všetko upečie spolu.