Go Back
Vytlačiť

Pečená paprika plnená mäsovou náplňou s údenou mletou paprikou

Veľmi chutné plnené papriky s vôňou a chuťou údenej papriky.

Ingrediencie

  • Rozpis pre 4 osoby Náplň:
  • 500 gramov mletého bravčového pliecka
  • 1 včerajšia žemľa
  • 1 vajce
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • sušená drvená majoránka podľa chuti
  • 1 lyžička sladkej mletej červenej údenej papriky
  • strúhanka na zahustenie podľa potreby
  • Na plnenie:
  • 8 zelených paprikových luskov
  • Príloha:
  • 600 gramov zemiakov
  • na pečenie:
  • 3 polievkové lyžice slnečnicového oleja

Inštrukcie

  1. Mleté bravčové pliecko dáme do misy, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, sladkou mletou červenou údenou paprikou, sušenou drvenou majoránkou, pridáme vo vode namočenú a dobre vyžmýkanú včerajšiu žemľu, vajce, prelisovaný cesnak, všetko spolu dobre premiešame, zahustíme podľa potreby strúhankou.
  2. Mäsovú zmes necháme chvíľu v chlade odpočinúť.
  3. Očistené zemiaky pokrájame na krížalky, necháme v studenej vode, aby sa vyplavil prebytočný škrob.
  4. Zelené papriky zbavíme jadrovníka, žiliek a semienok, umyjeme a necháme dobre odkvapkať z vody.
  5. Papriky naplníme mäsovou zmesou a vložíme do pekáča, dookola pokladieme zemiaky, ktoré sme predtým scedili, nechali odkvapkať z vody a vyutierali do sucha v kuchynskej utierke.
  6. Papriky aj zemiaky prelejeme olejom a všetko spolu pečieme asi 30 minút v rúre vyhriatej na 180 minút.
  7. Upečené plnené papriky preložíme na tanier, obložíme upečenými zemiakmi a servírujeme horúce s nakladanými domácimi sladko - kyslými uhorkami. Ide o veľmi chutné jesenné jedlo, papriky sú na povrchu upečené pekne do hneda, mäsová náplň vo vnútri je nádherne voňavá po cesnaku, použitých koreninách a údenej paprike, ktorá mu dodáva špecifickú príjemnú údenú chuť, výhodou je jednoduchá príprava a že sa všetko upečie spolu.