Šalát "slonie žrádlo"
Poznáte lepšiu studenú pomazánku, alebo majonézový šalát?
Ingrediencie
- 1 kg mäkkej salámy na šaláty
- 6 veľkých cibúľ
- 1 pohár sladkokyslých uhoriek
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica octu
- 2 lyžice plnotučnej horčice
- 1 veľký paradajkový pretlak
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička chili korenia
- 6 kociek cukru
- 400 g majonézy
Inštrukcie
-
Salámu pokrájame na drobné rezance, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a uhorky.
-
Do rajničky si dáme ocot, olej, soľ, pretlak, horčicu, cukor,chili.
-
Zmes prevaríme za stáleho miešania.
-
Zmesou polejeme salámu s uhorkamia cibuľou, nakoniec po vychladnutí primiešame majonezu.
-
Necháme odležať minimálne 1 deň