Vytlačiť
Šalát "slonie žrádlo"
Poznáte lepšiu studenú pomazánku, alebo majonézový šalát?
-
1
kg
mäkkej salámy na šaláty
-
6
veľkých cibúľ
-
1
pohár sladkokyslých uhoriek
-
2
lyžice oleja
-
1
lyžica octu
-
2
lyžice plnotučnej horčice
-
1
veľký paradajkový pretlak
-
1
čajová lyžička soli
-
1
čajová lyžička chili korenia
-
6
kociek cukru
-
400
g
majonézy
-
Salámu pokrájame na drobné rezance, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a uhorky.
-
Do rajničky si dáme ocot, olej, soľ, pretlak, horčicu, cukor,chili.
-
Zmes prevaríme za stáleho miešania.
-
Zmesou polejeme salámu s uhorkamia cibuľou, nakoniec po vychladnutí primiešame majonezu.
-
Necháme odležať minimálne 1 deň