Go Back
Vytlačiť

Šalát "slonie žrádlo"

Poznáte lepšiu studenú pomazánku, alebo majonézový šalát?

Ingrediencie

  • 1 kg mäkkej salámy na šaláty
  • 6 veľkých cibúľ
  • 1 pohár sladkokyslých uhoriek
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica octu
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 1 veľký paradajkový pretlak
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička chili korenia
  • 6 kociek cukru
  • 400 g majonézy

Inštrukcie

  1. Salámu pokrájame na drobné rezance, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a uhorky.
  2. Do rajničky si dáme ocot, olej, soľ, pretlak, horčicu, cukor,chili.
  3. Zmes prevaríme za stáleho miešania.
  4. Zmesou polejeme salámu s uhorkamia cibuľou, nakoniec po vychladnutí primiešame majonezu.
  5. Necháme odležať minimálne 1 deň