Olivová tapenáda alebo rýchle stredomorské predjedielko
Táto pochúťka je ako stvorená na dlhé letné večery s kamarátmi pri vínku u Vás na terase... Stačí si ju namazať na chrumkavo opečené bagetky, alebo celozrnné chlebíky a okamžite sa prenesiete napríklad do takého Provensálska...
Ingrediencie
  • 1/2 kg zelených+ čiernych vykôstkovaných olív pomer záleží od Vašej chute
  • 3-4 PL olivového oleja
  • 2-3 PL pasty Tahini pasta zo sezamových semiačok
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ korenie
  • bylinky – oregano tymián, bazalka – čerstvé alebo sušené
Inštrukcie
  1. Všetko spolu, okrem byliniek, rozmixujeme.
  2. Bylinky pridáme až do hotovej Tapenády.
  3. Mala by mať takú pomazánkovú konzistenciu, teda ani príliš hustá, ani riedka.