
Olivová tapenáda alebo rýchle stredomorské predjedielko
Táto pochúťka je ako stvorená na dlhé letné večery s kamarátmi pri vínku u Vás na terase... Stačí si ju namazať na chrumkavo opečené bagetky, alebo celozrnné chlebíky a okamžite sa prenesiete napríklad do takého Provensálska...
Ingrediencie
- 1/2 kg zelených+ čiernych vykôstkovaných olív pomer záleží od Vašej chute
- 3-4 PL olivového oleja
- 2-3 PL pasty Tahini pasta zo sezamových semiačok
- 1 strúčik cesnaku
- soľ korenie
- bylinky – oregano tymián, bazalka – čerstvé alebo sušené
Inštrukcie
-
Všetko spolu, okrem byliniek, rozmixujeme.
-
Bylinky pridáme až do hotovej Tapenády.
-
Mala by mať takú pomazánkovú konzistenciu, teda ani príliš hustá, ani riedka.