Kukurično zemiaková, smotanovo zamatová, hustá krémová polievka
Niekedy na obed stačí takáto kukuricová polievka. Táto je sýta, hustá, druhý chod ani netreba - ideálna desiatová polievka
Ingrediencie
- 500 g mrazenej kukurice
- 1 štandartná konzerva kukurice Bonduelle 340g,
- 2 cibule
- 2 stredne veľké zemiaky
- 150 ml smotany na šľahanie
- 1,5 l vývaru môže byť aj z bujónu,
- 2-3 PL masla.
Inštrukcie
-
Na masle opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
-
Pražíme ju až kým nechytí farbu do žlto-hneda. Pridáme mrazenú kukuricu, minútku ešte popražíme a podlejeme VRIACIM vývarom. Varíme na miernom ohni 15 minút.
-
Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame na 1cm malé kocky a dáme variť do vriacej osolenej vody (áno, na druhom plameni)
-
Ku kukurici pridáme smotanu a ponorným mixérom dôkladne rozmixujeme 5-8 minút. Precedíme cez oceľové sitko - tu treba aj trošku pasírovať - pomôcť tekutine dostať sa cez sitko. Pridáme 1/2 čl soli (už samotný vývar je ochutený). Ak je napriek tomu málo slaná, môžeme (si) ešte prisoliť 🙂
-
Z druhého hrnca teraz zlejeme vodu zo zemiakov a zemiaky pridáme do scedenej polievky. Do polievky pridáme aj kukuricu Bonduelle. Pri podávaní môžeme osviežiť balzamikovým octom, alebo balzamikovou omáčkou.