Kukurično zemiaková, smotanovo zamatová, hustá krémová polievka
Niekedy na obed stačí takáto kukuricová polievka. Táto je sýta, hustá, druhý chod ani netreba - ideálna desiatová polievka
Ingrediencie
  • 500 g mrazenej kukurice
  • 1 štandartná konzerva kukurice Bonduelle 340g,
  • 2 cibule
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1,5 l vývaru môže byť aj z bujónu,
  • 2-3 PL masla.
Inštrukcie
  1. Na masle opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
  2. Pražíme ju až kým nechytí farbu do žlto-hneda. Pridáme mrazenú kukuricu, minútku ešte popražíme a podlejeme VRIACIM vývarom. Varíme na miernom ohni 15 minút.
  3. Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame na 1cm malé kocky a dáme variť do vriacej osolenej vody (áno, na druhom plameni)
  4. Ku kukurici pridáme smotanu a ponorným mixérom dôkladne rozmixujeme 5-8 minút. Precedíme cez oceľové sitko - tu treba aj trošku pasírovať - pomôcť tekutine dostať sa cez sitko. Pridáme 1/2 čl soli (už samotný vývar je ochutený). Ak je napriek tomu málo slaná, môžeme (si) ešte prisoliť 🙂
  5. Z druhého hrnca teraz zlejeme vodu zo zemiakov a zemiaky pridáme do scedenej polievky. Do polievky pridáme aj kukuricu Bonduelle. Pri podávaní môžeme osviežiť balzamikovým octom, alebo balzamikovou omáčkou.