Vianočný punč
Tento recept na vianočný punč vznikol verejným obstarávaním a vyhral spomedzi 7 receptov. Neoplatí sa robiť v malom množstve.
Ingrediencie
  • Recept na 13 litrov
  • 9 litrov červeného vína suché
  • 1 liter Rumu alebo Tuzemský UM
  • 2 litre 100% pomarančovej šťavy džús
  • 5 ks citrónov
  • 10 ks pomarančov
  • 25 ks klinčekov
  • 45 ks celé čierne korenie
  • 10 ks celá škorica
  • 1 kg cukor kryštál
Inštrukcie
  1. 2 citróny poriadne vyčistíme horúcou vodou a nakrájame na kolieska.
  2. Ostatné ošúpeme očistíme a nakrájame na malé kocky (tak 1x1 cm). Ak máme istotu, že nie sú chemicky ošetrované, môžeme použiť aj kôru zvyšných citrónov.
  3. Pomaranče ošúpeme a nakrájame na kocky 1x1 cm. Kôrku z pomarančov nepoužijeme.
  4. Dáme variť víno a hneď doň pridáme všetky ingrediencie okrem RUMU a CUKRU. Necháme zovrieť a povaríme tak 2-3 minútky (viac netreba) a odstavíme zo zdroja tepla.
  5. Teraz pridáme cukor, premiešame, aby sa rozpustil a nakoniec pridáme RUM. Odporúčam nechať spojiť chute aspoň tak hodinku - dve - nech riadne vyzrie.
Poznámky k receptu

POZN: Obrázok je stiahnutý z webu, lebo aj keď bolo 13 litrov, vypil sa príliš rýchlo a zabudli sme ho odfotiť 🙂 Avšak vyzeral ako tento na obrázku 🙂