Tento recept na vianočný punč vznikol verejným obstarávaním a vyhral spomedzi 7 receptov. Neoplatí sa robiť v malom množstve.
Ingrediencie
Recept na 13 litrov
9litrov červeného vínasuché
1literRumualebo Tuzemský UM
2litre 100% pomarančovej šťavydžús
5ks citrónov
10ks pomarančov
25ks klinčekov
45ks celé čierne korenie
10ks celá škorica
1kgcukor kryštál
Inštrukcie
2 citróny poriadne vyčistíme horúcou vodou a nakrájame na kolieska.
Ostatné ošúpeme očistíme a nakrájame na malé kocky (tak 1x1 cm). Ak máme istotu, že nie sú chemicky ošetrované, môžeme použiť aj kôru zvyšných citrónov.
Pomaranče ošúpeme a nakrájame na kocky 1x1 cm. Kôrku z pomarančov nepoužijeme.
Dáme variť víno a hneď doň pridáme všetky ingrediencie okrem RUMU a CUKRU. Necháme zovrieť a povaríme tak 2-3 minútky (viac netreba) a odstavíme zo zdroja tepla.
Teraz pridáme cukor, premiešame, aby sa rozpustil a nakoniec pridáme RUM. Odporúčam nechať spojiť chute aspoň tak hodinku - dve - nech riadne vyzrie.
Poznámky k receptu
POZN: Obrázok je stiahnutý z webu, lebo aj keď bolo 13 litrov, vypil sa príliš rýchlo a zabudli sme ho odfotiť :-) Avšak vyzeral ako tento na obrázku :-)