Gaštanové rezy
Gaštanové rezy
Ingrediencie
  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 6 PL polohrubej múky
  • 1 dl oleja
  • 1 PL kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • Plnka:
  • 1 maslo
  • 3 PL práškového cukru
  • 1 kocka gaštanového pyré
  • 1 Zlatý klas
  • 3 dl mlieka
  • Karamelová šľahačka:
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 3 dl mlieka
  • 2 práškové šľahačky
  • 1 stužovač šľahačky
Inštrukcie
  1. Celé vajcia vyšľaháme, pridáme olej, múku, kakao, prášok do pečiva a cukor.
  2. Premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C asi 35 minút.
  3. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
  4. Kým nám cesto chladne, pripravíme si gaštanovú plnku z mlieka, zlatého klasu a 3 PL cukru.
  5. Uvaríme si hustú kašu a necháme ju taktiež vychladnúť.
  6. Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše.
  7. Na karamelovú šľahačku si upálime cukor na karamel, skôr ako sa cukor rozpustí, zalejeme ho mliekom a necháme vychladnúť.
  8. Do vychladnutého karamelového mlieka pridáme práškové šľahačky so stužovačom a vyšľaháme.
  9. Na vychladnutú piškótu natrieme gaštanovú plnku a postupne karamelovú šľahačku.
  10. Ozdobíme farebnou ryžou, alebo posypeme pomletými orechami.