Gaštanové rezy
Gaštanové rezy
Ingrediencie
- Piškóta:
- 4 vajcia
- 6 PL kryštálového cukru
- 6 PL polohrubej múky
- 1 dl oleja
- 1 PL kakaa
- 1 prášok do pečiva
- Plnka:
- 1 maslo
- 3 PL práškového cukru
- 1 kocka gaštanového pyré
- 1 Zlatý klas
- 3 dl mlieka
- Karamelová šľahačka:
- 4 PL kryštálového cukru
- 3 dl mlieka
- 2 práškové šľahačky
- 1 stužovač šľahačky
Inštrukcie
-
Celé vajcia vyšľaháme, pridáme olej, múku, kakao, prášok do pečiva a cukor.
-
Premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C asi 35 minút.
-
Po upečení necháme úplne vychladnúť.
-
Kým nám cesto chladne, pripravíme si gaštanovú plnku z mlieka, zlatého klasu a 3 PL cukru.
-
Uvaríme si hustú kašu a necháme ju taktiež vychladnúť.
-
Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše.
-
Na karamelovú šľahačku si upálime cukor na karamel, skôr ako sa cukor rozpustí, zalejeme ho mliekom a necháme vychladnúť.
-
Do vychladnutého karamelového mlieka pridáme práškové šľahačky so stužovačom a vyšľaháme.
-
Na vychladnutú piškótu natrieme gaštanovú plnku a postupne karamelovú šľahačku.
-
Ozdobíme farebnou ryžou, alebo posypeme pomletými orechami.