Jablková varená nepečená torta
Napriek tomu, že je to torta, nie je to kalorická bomba, ale je to dobrota, ktorú môžete dať aj veľmi malým deťom. Aj keď je to torta pre bábätká, chutí samozrejme aj dospelým 🙂
Ingrediencie
  • 1,5 kg strúhaných jabĺk
  • 200 - 400 g kryštálového cukru záleží od druhu jabĺk
  • 1,5 dl vody
  • 2 balíčky zlatého klasu
  • 400 g detských piškót
Inštrukcie
  1. Jablká ošúpeme, nahrubo nastrúhame, pridáme cukor a za stáleho miešania na miernom ohni varíme 15 minút. prilejeme v 1,5 dl vody rozmiešané 2 sáčky zlatého klasu a varíme ešte 5 minút, kým nám hmota znova zovrie.
  2. Do okrúhlej formy poukladáme vrstvu piškót a na piškóty dáme tretinu jablkovej hmoty. To isté opakujeme, kým nemáme komplet tri vrstvy.
  3. Ak sa nám zdá málo kalorické, môžeme (na druhý deň) na samý vrch ešte dať šľahačku (odporúčam použiť aj stužovač) a posypať strúhanou čokoládou, ale to by už nebola tak zdravá táto pochúťka a pridali by sme jej kalórie.