Nugátový čokoládový cheesecake (čískejk)
Ak máte chuť na skutočne čokoládový koláčik a žiadne mdlé hnedé hmoty, skúste tento
Ingrediencie
  • Korpus:
  • cca 200g kakaových sušienok Ja som použil ZLATÉ DERBY - OPAVIA
  • 100 g klasického masla
  • štipka soli
  • Plnka
  • 300 g Nutella
  • 300 g Mascarpone
  • štipka soli zvýrazní chuť čokolády
  • Vrch + dekorácia
  • mix orieškov 150-200g, kešu, mandle, lieskovce
  • Pikao - zahustené kakao
  • Jesenka - zahustené mlieko Piknik
Inštrukcie
  1. Sušienky postrúhame na strúhanku, pridáme roztopené maslo a štipku soli. Dobre vymiešame a utlačíme na spodok a dno formy na cheesecake. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180% celých 7 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Kým ešte máme teplú rúru, šupneme tam na 5-10 minút oriešky - tuto to naozaj odsledujte, lebo aj 30 sekúnd vie spraviť šarapatu a rúra Vám nič nedá zadarmo a bez námahy - hlavne nie oriešky. Ak oriešky začnú chytať farbu, vypneme rúru a vyberieme oriešky na studený tanier
  3. Nutellu a mascarpone by sme mali mať mimo chladničky aspoň 2 hodiny. Nutellu samozrejme aj celý deň. Vymiešame ich spolu - opatrne. Najprv to pôjde trošku ťažšie (nič nie je zadarmo), ale potom už to ide pekne ľahko. Vymiešanú zmes dáme do upečeného vychladnutého korpusu a dáme do chladničky trošku stuhnúť.
  4. Vychladené oriešky rozložíme na stuhnutý krém a po naservírovaní ešte pokvapkáme Pikaom a Jesenkou.
Poznámky k receptu

TIP: Keď Vám vychladnú lieskovce, pošúchajte ich medzi dlaňami, zbavíte sa slušného množstva šupiek. Oriešky určite pred použitím opražte, Získajú neporovnateľne lepšiu chuť.