Medovníčky stále mäkké
Vianočné medovníčky budú mäkké od začiatku. Nesmiete ich ale spáliť - to už nezmäknú ani Chuckovi Norrisovi 🙂
Ingrediencie
- 750 g hladká múka
- 350 g práškový cukor
- 4 ks vajce
- 125 g palmarin
- 5 PL med
- 1 KL sóda bikarbóna
- 1 ks korenie na perníčky nie perníkové korenie
- 1 ks vajce na potretie medovníčkov
Inštrukcie
-
Múku, práškový cukor, sódu bikarbónu, korenie na perníčky preosejeme cez sitko.
-
Všetky suroviny spolu zmiešame na hladké cesto a necháme aspoň 24 hodín v chladničke odstáť.
-
Ja si cesto vždy večer vytiahnem a nechám ho, aby malo izbovú teplotu, potom si ho ešte dobre spracujem.
-
Vyvaľkám cesto na 0,5 cm. Vykrojím ľubovoľnými formičkami uložím na plech s papierom a pečiem pri 180°C.
-
Ihneď po vytiahnutí z rúry potriem rozšľahaným vajíčkom.
-
Alebo ak chcete medovníčky ozdobovať bielkovou polevou, použijem na potretie žĺtok rozšľahaný s troškou vody, a bielok vyšľahám so 130 g práškového cukru (aspoň 3x preosiať) a trochu citrónovej šťavy.
-
Medovníčky mám uložené v dóze a sú stále mäkké ako čerstvo upečené.