Domáca študenská pečať.
Ostali Vám nejaké suroviny z vianočného pečenia ? Dajú sa využiť.
Ingrediencie
- Čokoládová hmota:
- 250 g cera alebo obyčajné maslo
- 250 g práškový cukor
- 3 celé vajcia
- 2-3 PL kakaový prášok
- Plnka mramorovanie
- Polámané tortové oblátky
- rozdrvené vlašské orechy
- arašidy kľudne aj solené,
- nakrájané želé cukríky
- hrozienka
- brusnice
- sušené jablká banány, ananás, ...
- nasekané mandle
- ...
Inštrukcie
-
Čokoláda:
-
Všetko spolu šľaháme nad parou do zhustnutia ( asi 15 min. )
-
Potom pridáme posekanú plnku, kto čo chce a načo má chuť.
-
Všetko zamiešame,zmes zostane dosť hustá a presunieme do formy vystlanej potravinovou fóliou.
-
Pekne zarovnáme a dáme do chladu stuhnúť. Ja dávam na celú noc. Vyklopíme a krájame na tenké kúsky.