Recept

Máme mascarpone, vaječné žĺtky, piškóty, cukor a kakaový prášok…. Myslím, že to ešte môžeme volať Tiramisu – vynechali sme kávu a Amareto.

Zloženie:

10 žĺtkov
8PL kr. cukru
750g mascarpone (v LIDL maju super)
podlhovaste piškoty (cca 40-50 kusov)
2 dl sirupovej vody z kvalitného ovocného sirupu.

Do origoš Tiramisu by namiesto sirupovej vody šla káva s Amaretom. Pomer ponecháme na chutiach a chúťkach konzumentov. Taký môj štandart je pomiešať 1,5 dl kávy a 0,5 dl Amareta 😉

Postup:

Spravíme si sirupovú vodu. 1 diel sirupu a 1 diel vody. Zdá sa Vám to prisilné, ale tá chuť sa rozloží do piškóty.

cca 6cm hlboký plech vyložíme piškótami a zalejeme s polovicou (1 dl) sirupovej vody. Zalievame polievkovou lyžičkou – postupne všetky piškóty.

Cukor vymiešame so žĺtkami do svetlej peny a pridáme mascarpone. Metličkou opatrne spojíme s penou – miešame až kým sa nám mascarpone a pena úplne nespoja. Polovicu tohoto krému vylejeme na napité piškóty a naukladáme druhú vrstvu piškót. Popolievame zvyšnou sirupovou vodou (1 dl) a vylejeme a zarovnáme druhú polovicu krému. Necháme stuhnúť ASPOŇ 12 HODÍN v chladničke. Pred podávaním posypeme kakaovým práškom.