Zeleninová štrúdľa
Štrúdľa,ktorá nemusí byť len z ovocím,ale výborne chutí aj so zeleninou
Ingrediencie
  • 1 l ístkové cesto 200g miešanej zeleniny, 2 strúčiky cesnaku, soľ, vegeta, 150ml mlieka, lyžica hladkej múky, olej, 1 lyžica masla, 200ml bieleho jogurtu,cibuľa
Inštrukcie
  1. Narezanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme na drobno narezanú zeleninu, osolíme, ochutíme vegetou a cesnakom a udusíme do mäkka.
  2. V mlieku rozhabarkujeme múku, pridáme k zelenine a podusíme do husta.
  3. Cesto rozdelíme na dve polovice, rozvaľkáme a na každé dáme polovicu dusenej zeleniny.
  4. Plnku na ceste rozotrieme, zvinieme do závinu, potrieme vajičkom a pečieme asi 40 minút v rúre.
  5. Upečené režeme na rezy asi 2 cm široké a podávame poliate jogurtom, v ktorom sme rozmiešali soľ a korenie.