Rýchla štrúdľa z lístkového cesta pre lenivé kuchárky
Ingrediencie
1hotové lístkové cestonajlepšie už rozvaľkané
1žĺtok
olej na vymastenie plechu
plnka:
môže byť tvarohová:
1tvaroh
1žĺtok
1vanilkový cukor
cukor podľa chuti
za hrsť hrozienok alebo ovocie - podľa tohočo je doma
alebo maková:
150gmletý mak
cukor podľa chuti
trošku mliekaaby to nebolo príliš suché
za hrsť hrozienok alebo ovocie - podľa tohočo je doma
alebo orechová:
150gmletých orechov
cukor podľa chuti
trošku mliekaaby to nebolo príliš suché
za hrsť hrozienok alebo ovocie - podľa tohočo je doma
alebo nejaká iná - podľa fantázie
Inštrukcie
Lístkové cesto rozprestrieme, natrieme plnku (vyrobíme tak, že zmiešame suroviny na plnku), poukladáme ovocie, zrolujeme, preložíme na vymastený plech (keď použijeme papier na pečenie, plech netreba mazať a lepšie sa umýva).