Rýchla štrúdľa
Rýchla štrúdľa z lístkového cesta pre lenivé kuchárky
Ingrediencie
  • 1 hotové lístkové cesto najlepšie už rozvaľkané
  • 1 žĺtok
  • olej na vymastenie plechu
  • plnka:
  • m ôže byť tvarohová:
  • 1 tvaroh
  • 1 žĺtok
  • 1 vanilkový cukor
  • cukor podľa chuti
  • za hrsť hrozienok alebo ovocie - podľa toho čo je doma
  • alebo maková:
  • 150 g mletý mak
  • cukor podľa chuti
  • trošku mlieka aby to nebolo príliš suché
  • za hrsť hrozienok alebo ovocie - podľa toho čo je doma
  • alebo orechová:
  • 150 g mletých orechov
  • cukor podľa chuti
  • trošku mlieka aby to nebolo príliš suché
  • za hrsť hrozienok alebo ovocie - podľa toho čo je doma
  • alebo nejaká iná - podľa fantázie
Inštrukcie
  1. Lístkové cesto rozprestrieme, natrieme plnku (vyrobíme tak, že zmiešame suroviny na plnku), poukladáme ovocie, zrolujeme, preložíme na vymastený plech (keď použijeme papier na pečenie, plech netreba mazať a lepšie sa umýva).
  2. Potrieme žĺtkom a dáme piecť do rozohriatej rúry.