Rýchla štrúdľa
Rýchla štrúdľa z lístkového cesta pre lenivé kuchárky
Ingrediencie
- 1 hotové lístkové cesto najlepšie už rozvaľkané
- 1 žĺtok
- olej na vymastenie plechu
- plnka:
- m ôže byť tvarohová:
- 1 tvaroh
- 1 žĺtok
- 1 vanilkový cukor
- cukor podľa chuti
- za hrsť hrozienok alebo ovocie - podľa toho čo je doma
- alebo maková:
- 150 g mletý mak
- cukor podľa chuti
- trošku mlieka aby to nebolo príliš suché
- za hrsť hrozienok alebo ovocie - podľa toho čo je doma
- alebo orechová:
- 150 g mletých orechov
- cukor podľa chuti
- trošku mlieka aby to nebolo príliš suché
- za hrsť hrozienok alebo ovocie - podľa toho čo je doma
- alebo nejaká iná - podľa fantázie
Inštrukcie
-
Lístkové cesto rozprestrieme, natrieme plnku (vyrobíme tak, že zmiešame suroviny na plnku), poukladáme ovocie, zrolujeme, preložíme na vymastený plech (keď použijeme papier na pečenie, plech netreba mazať a lepšie sa umýva).
-
Potrieme žĺtkom a dáme piecť do rozohriatej rúry.