-
Do 3 litrového hrnca dáme variť vodu a ešte do studenej vody dáme na kolieska nakrájanú mrkvu, celý petržlen (varený petržlen skoro nik nemá rád, ale chuť dodá veľmi dobrú. Po uvarení môžete z polievky vybrať) a osolíme.
-
Vodu necháme zovrieť a povaríme asi 5 minút. Pridáme bujón, nakrájané nové zemiaky a varíme 10 minút.
-
Pridáme hrášok, papriku, petržlenovú vňať. Povaríme asi 5 minút na miernom plameni a nahádžeme halušky.
-
Pred nahádzaním halušiek môžeme vybrať petržlen a papriku (aj vňať), ktoré už odovzdali svoje chute do polievky.
-
Polievku necháme aspoň 20-30 minút "odpočinúť", nech sa spoja chute (ak je málo slaná, môžete dosoliť).
-
Pri servírovaní posypať čerstvou pažítkou, alebo jarnou cibuľkou. Dobrú chuť
-
Zeleninovo slepačia polievka - často nahradí aj lekára
-
Sliepku umyjeme, očistíme a dáme variť. Zatiaľ si nakrájame zeleninu. Po hodine varenia k sliepke pridáme zeleninu, očistenú cibuľu, osolíme, okoreníme a varíme domäkka. Uvarenú polievku precedíme, sliepku oberieme od mäsa a mäso i zeleninu vložíme späť do polievky.