Rukola si na tanieri najviac rozumie so slaninkou, vlašskými orechmi, so syrom s modrou plesňou alebo s lososom. My sme z nej dnes mali polievku. Jej príprava vám nezaberie veľa času a je veľmi dobrá.
Ingrediencie
150gčerstvá rukola
2ks stredné zemiaky
0,5lvývar zeleninový
1ks cibuľa
1-2strúčky cesnak
olej olivový
na dochutenie soľ
na dochutenie korenie čierne mleté
Inštrukcie
Rukolu si dôkladne umyjeme.
Na olivovom oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľku.
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a lisovaný cesnak. Spolu porestujeme.
Zalejeme zeleninovým vývarom, uvaríme zemiaky do mäkka. Podľa chuti dosolíme a okoreníme ml.č.korením.
Pridáme rukolu a povaríme 2 minúty.
Potom polievku dobre rozmixujeme ponorným mixérom a rozdelíme do tanierov. Posypeme syrom s modrou plesňou a opraženým chlebíkom (krutónkami)