
Polievočka z rukoly
Rukola si na tanieri najviac rozumie so slaninkou, vlašskými orechmi, so syrom s modrou plesňou alebo s lososom. My sme z nej dnes mali polievku. Jej príprava vám nezaberie veľa času a je veľmi dobrá.
Ingrediencie
- 150 g čerstvá rukola
- 2 ks stredné zemiaky
- 0,5 l vývar zeleninový
- 1 ks cibuľa
- 1-2 strúčky cesnak
- olej olivový
- na dochutenie soľ
- na dochutenie korenie čierne mleté
Inštrukcie
-
Rukolu si dôkladne umyjeme.
-
Na olivovom oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľku.
-
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a lisovaný cesnak. Spolu porestujeme.
-
Zalejeme zeleninovým vývarom, uvaríme zemiaky do mäkka. Podľa chuti dosolíme a okoreníme ml.č.korením.
-
Pridáme rukolu a povaríme 2 minúty.
-
Potom polievku dobre rozmixujeme ponorným mixérom a rozdelíme do tanierov. Posypeme syrom s modrou plesňou a opraženým chlebíkom (krutónkami)