Polievočka z rukoly
Rukola si na tanieri najviac rozumie so slaninkou, vlašskými orechmi, so syrom s modrou plesňou alebo s lososom. My sme z nej dnes mali polievku. Jej príprava vám nezaberie veľa času a je veľmi dobrá.
Ingrediencie
  • 150 g čerstvá rukola
  • 2 ks stredné zemiaky
  • 0,5 l vývar zeleninový
  • 1 ks cibuľa
  • 1-2 strúčky cesnak
  • olej olivový
  • na dochutenie soľ
  • na dochutenie korenie čierne mleté
Inštrukcie
  1. Rukolu si dôkladne umyjeme.
  2. Na olivovom oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľku.
  3. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a lisovaný cesnak. Spolu porestujeme.
  4. Zalejeme zeleninovým vývarom, uvaríme zemiaky do mäkka. Podľa chuti dosolíme a okoreníme ml.č.korením.
  5. Pridáme rukolu a povaríme 2 minúty.
  6. Potom polievku dobre rozmixujeme ponorným mixérom a rozdelíme do tanierov. Posypeme syrom s modrou plesňou a opraženým chlebíkom (krutónkami)