Go Back
Vytlačiť

Špargľová polievka

Hustá špargľová polievka, ideálna na studené dni.

Ingrediencie

  • 500 g bielej špargle
  • 5 ks stredných zemiakov
  • 1 ks bujón
  • soľ
  • 2 ks taveného syra v črievku
  • 250 ml smotany na šľahanie

Inštrukcie

  1. Špargľu a zemiaky si očistíme a dáme variť do hrnca s vodou. Pri varení pridáme bujón.
  2. Špargľu varíme dovtedy kým sa nám nezačne rozvárať. Potom si špargľu aj so zemiakmi rozmixujeme pomocou ponorného mixéra.
  3. Polievku potom opäť privedieme do varu a prilejeme smotanu a pridáme tavený syr. Všetko to necháme prevrieť a dochutíme podľa chuti.
  4. Na vrch si môžeme pridať opekané štvorčeky chleba alebo krutóny.