Vytlačiť
Nátierka z droždia
Ja ju mám veľmi rada, aj keď jediná z našej rodiny. Darmo všetkým prízvukujem aká je zdravá ... napchávam sa potom s ňou len ja. :)
-
1
ks cibuľa stredná
-
80-100
g
droždie
-
2
ks vajcia
-
2
KL horčica
-
2-3
trojuholníky topený syr
-
soľ
-
ml
.čierne korenie
-
1
PL maslo
-
Na masle osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a vložíme droždie.
-
Miešame, kým sa rozpustí a začne voňať.
-
Pridáme trojuholníky syra, tiež ich rozpustíme, osolíme, okoreníme, pridáme horčicu a nakoniec vmiešame vajcia.
-
Miešame do zhustnutia nátierky.
-
Necháme vychladnúť, posypeme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou a podávame na tmavom chlebe, pečive.