Vytlačiť
Cesnaková nátierka
Cesnaková nátierka - "šakalí dych" - pre návštevy, ktorým nevadí cesnak - ideálne k vínu - nedoporučujem na raňajky
-
1
pomazánkové maslo - neochutené
-
5
strúčkov cesnaku
-
3
trojuholníčky taveného syra alebo 1 syr v črievku alebo nastrúhaný tvrdý syr
-
1-2
ks jarná cibuľka s vňaťou
alebo 1 na drobno nasekanú cibuľu
-
2
ČL horčica
-
podľa chuti:
-
korenie
-
mletá paprika
-
mletá rasca
-
Do misky vyklopíme maslo a syr.
-
Pridáme horčicu.
-
Cesnak ošúpeme a pretlačíme do misky.
-
Cibuľku aj s vňaťou nasekáme na drobno a prídáme.
-
Všetko dobre zmiešame.
-
Dochutíme korením, paprikou a rascou.
-
Dáme do dobre uzatvorenej nádoby a natierame na chlieb alebo pečivo.