Cesnaková nátierka
Cesnaková nátierka - "šakalí dych" - pre návštevy, ktorým nevadí cesnak - ideálne k vínu - nedoporučujem na raňajky
Ingrediencie
- 1 pomazánkové maslo - neochutené
- 5 strúčkov cesnaku
- 3 trojuholníčky taveného syra alebo 1 syr v črievku alebo nastrúhaný tvrdý syr
- 1-2 ks jarná cibuľka s vňaťou alebo 1 na drobno nasekanú cibuľu
- 2 ČL horčica
- podľa chuti:
- korenie
- mletá paprika
- mletá rasca
Inštrukcie
-
Do misky vyklopíme maslo a syr.
-
Pridáme horčicu.
-
Cesnak ošúpeme a pretlačíme do misky.
-
Cibuľku aj s vňaťou nasekáme na drobno a prídáme.
-
Všetko dobre zmiešame.
-
Dochutíme korením, paprikou a rascou.
-
Dáme do dobre uzatvorenej nádoby a natierame na chlieb alebo pečivo.