Cesnaková nátierka
Cesnaková nátierka - "šakalí dych" - pre návštevy, ktorým nevadí cesnak - ideálne k vínu - nedoporučujem na raňajky
Ingrediencie
  • 1 pomazánkové maslo - neochutené
  • 5 strúčkov cesnaku
  • 3 trojuholníčky taveného syra alebo 1 syr v črievku alebo nastrúhaný tvrdý syr
  • 1-2 ks jarná cibuľka s vňaťou alebo 1 na drobno nasekanú cibuľu
  • 2 ČL horčica
  • podľa chuti:
  • korenie
  • mletá paprika
  • mletá rasca
Inštrukcie
  1. Do misky vyklopíme maslo a syr.
  2. Pridáme horčicu.
  3. Cesnak ošúpeme a pretlačíme do misky.
  4. Cibuľku aj s vňaťou nasekáme na drobno a prídáme.
  5. Všetko dobre zmiešame.
  6. Dochutíme korením, paprikou a rascou.
  7. Dáme do dobre uzatvorenej nádoby a natierame na chlieb alebo pečivo.