Rybacia nátierka, ktorá formou jednohubiek ozvláštni každú spoločenskú udalosť spojenú s jedením.
Ingrediencie
200gtradičné maslo
3vajíčka uvarené na tvrdo
0,5kglososa
1čl soli
polka citrónu
petržlenová vňať - trošku
Inštrukcie
V prvom rade necháme maslo pri izbovej teplote zmäknúť aspoň 3-4 hodiny
Lososa zbavíme kože a nakrájame na väčšie kúsky (5x5 cm), mierne ho osolíme (nie, to nie je tá soľ, čo je v surovinách) a udusíme aj s kožou na pare, ako keď paríme knedľu takých 8-10 minút.
Necháme trošku vychladnúť.
Vajíčka ošúpeme, pridáme k mäsku, pridáme zmäknuté maslo, soľ (áno toto je tá soľ) a šťavu z polky citróna. Vydličkou jemne premiešame.
Necháme v chladničke aspoň dve hodinky a môžeme robiť jednohubky.