Nátierka z lososa - ryba na každý týždeň
Rybacia nátierka, ktorá formou jednohubiek ozvláštni každú spoločenskú udalosť spojenú s jedením.
Ingrediencie
  • 200 g tradičné maslo
  • 3 vajíčka uvarené na tvrdo
  • 0,5 kg lososa
  • 1 čl soli
  • polka citrónu
  • petržlenová vňať - trošku
Inštrukcie
  1. V prvom rade necháme maslo pri izbovej teplote zmäknúť aspoň 3-4 hodiny
  2. Lososa zbavíme kože a nakrájame na väčšie kúsky (5x5 cm), mierne ho osolíme (nie, to nie je tá soľ, čo je v surovinách) a udusíme aj s kožou na pare, ako keď paríme knedľu takých 8-10 minút.
  3. Necháme trošku vychladnúť.
  4. Vajíčka ošúpeme, pridáme k mäsku, pridáme zmäknuté maslo, soľ (áno toto je tá soľ) a šťavu z polky citróna. Vydličkou jemne premiešame.
  5. Necháme v chladničke aspoň dve hodinky a môžeme robiť jednohubky.