Smotanové langoše. Na kúpalisku na ne stojíte v rade. Doma si ich pripravíte deň vopred.
Ingrediencie
1kghladkej múky
2vajcia
4dlmlieka
1/4lkyslej smotany
4KL soli
50gdroždie
kocka cukru
olej na vyprážanie
podľa chuti roztlačený cesnak so soľoustrúhaný syr, kyslá smotana, kečup, majonéza
Inštrukcie
Deň vopred si pripravíme cesto: do 2 dl vlažného osladeného mlieka dáme napučať droždie.
Pridáme ostatné prísady. Vypracujeme cesto. Dáme do väčšieho mikroténového vrecka a dáme do chladničky.
Mastnými rukami vyformujeme z cesta bochníky a necháme ich trochu vykysnúť a kyždý povyťahujeme tak, aby vznikol čo najpravidelnejší kruh (po stranách trošku hrubší, v strede čo najtenší).
Na horúcom oleji vypražíme z obidvoch strán.
Hotové langoše potrieme rozotretým osoleným cesnakom (pridáme trochu vody), smotanou a posypeme strúhaným syrom.
Poznámky k receptu
Podľa chuti môžeme ešte pokvapkať kečupom alebo majonézu. Z uvedeného množstva urobíme asi 20 kusov. (Cesto vydrží v chladničke 3-4 dni.)