
Smotanové langoše
Smotanové langoše. Na kúpalisku na ne stojíte v rade. Doma si ich pripravíte deň vopred.
Ingrediencie
- 1 kg hladkej múky
- 2 vajcia
- 4 dl mlieka
- 1/4 l kyslej smotany
- 4 KL soli
- 50 g droždie
- kocka cukru
- olej na vyprážanie
- podľa chuti roztlačený cesnak so soľou strúhaný syr, kyslá smotana, kečup, majonéza
Inštrukcie
-
Deň vopred si pripravíme cesto: do 2 dl vlažného osladeného mlieka dáme napučať droždie.
-
Pridáme ostatné prísady. Vypracujeme cesto. Dáme do väčšieho mikroténového vrecka a dáme do chladničky.
-
Mastnými rukami vyformujeme z cesta bochníky a necháme ich trochu vykysnúť a kyždý povyťahujeme tak, aby vznikol čo najpravidelnejší kruh (po stranách trošku hrubší, v strede čo najtenší).
-
Na horúcom oleji vypražíme z obidvoch strán.
-
Hotové langoše potrieme rozotretým osoleným cesnakom (pridáme trochu vody), smotanou a posypeme strúhaným syrom.
Poznámky k receptu
Podľa chuti môžeme ešte pokvapkať kečupom alebo majonézu. Z uvedeného množstva urobíme asi 20 kusov. (Cesto vydrží v chladničke 3-4 dni.)