Smotanové langoše
Smotanové langoše. Na kúpalisku na ne stojíte v rade. Doma si ich pripravíte deň vopred.
Ingrediencie
  • 1 kg hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 4 dl mlieka
  • 1/4 l kyslej smotany
  • 4 KL soli
  • 50 g droždie
  • kocka cukru
  • olej na vyprážanie
  • podľa chuti roztlačený cesnak so soľou strúhaný syr, kyslá smotana, kečup, majonéza
Inštrukcie
  1. Deň vopred si pripravíme cesto: do 2 dl vlažného osladeného mlieka dáme napučať droždie.
  2. Pridáme ostatné prísady. Vypracujeme cesto. Dáme do väčšieho mikroténového vrecka a dáme do chladničky.
  3. Mastnými rukami vyformujeme z cesta bochníky a necháme ich trochu vykysnúť a kyždý povyťahujeme tak, aby vznikol čo najpravidelnejší kruh (po stranách trošku hrubší, v strede čo najtenší).
  4. Na horúcom oleji vypražíme z obidvoch strán.
  5. Hotové langoše potrieme rozotretým osoleným cesnakom (pridáme trochu vody), smotanou a posypeme strúhaným syrom.
Poznámky k receptu

Podľa chuti môžeme ešte pokvapkať kečupom alebo majonézu. Z uvedeného množstva urobíme asi 20 kusov. (Cesto vydrží v chladničke 3-4 dni.)