Vytlačiť
Talianske koláče
Ostalo Vám v chladničke niečo čo sa hodí na pizzu ? Spravte si k telke tieto jednoduché pizzové koláčiky
-
m
úka hladká
-
cukor kryštál
-
soľ
-
droždie
-
mlieko
-
olej
-
olivy
-
rajčinový pretlak
-
kapari
-
sušené paradajky
-
cesnak
-
prosciutto
-
syr - parmezan
-
1
žĺtok
-
Vypracovať cesto a nechať kysnúť 45min
-
Po nakysnutí cesto roztiahnuť rukami na doske, potrieť paradajkovým pretlakom a posypať bazalkou.
-
Poukladať na cesto olivy, kapary, sušené paradajky, šunku (ideálne slanšiu pr. prosciutto), syr(gouda) a zatočiť ako roládu.
-
Rozkrájať na pásy a poukladať na plech ako osie hniezda..
-
V miske rozrobíme olej a pretlačený cesnak a potierame každé "hniezdo". V druhej miske žĺtko + troška mlieka a znova potierame.
-
Necháme podkysnúť 10min a dáme piecť do rúry na 180°C do ružova...
Čas pečenia je individuálny záleží od rúry. Pred dopečením cca 10 minút posypať povrchu parmezánom.