Talianske koláče
Ostalo Vám v chladničke niečo čo sa hodí na pizzu ? Spravte si k telke tieto jednoduché pizzové koláčiky
Ingrediencie
  • m úka hladká
  • cukor kryštál
  • soľ
  • droždie
  • mlieko
  • olej
  • olivy
  • rajčinový pretlak
  • kapari
  • sušené paradajky
  • cesnak
  • prosciutto
  • syr - parmezan
  • 1 žĺtok
Inštrukcie
  1. Vypracovať cesto a nechať kysnúť 45min
  2. Po nakysnutí cesto roztiahnuť rukami na doske, potrieť paradajkovým pretlakom a posypať bazalkou.
  3. Poukladať na cesto olivy, kapary, sušené paradajky, šunku (ideálne slanšiu pr. prosciutto), syr(gouda) a zatočiť ako roládu.
  4. Rozkrájať na pásy a poukladať na plech ako osie hniezda..
  5. V miske rozrobíme olej a pretlačený cesnak a potierame každé "hniezdo". V druhej miske žĺtko + troška mlieka a znova potierame.
  6. Necháme podkysnúť 10min a dáme piecť do rúry na 180°C do ružova...
Poznámky k receptu

Čas pečenia je individuálny záleží od rúry. Pred dopečením cca 10 minút posypať povrchu parmezánom.