Vytlačiť
Hubové rizoto
Kto by nemal rád rizoto, toto je však výnimočné tým, že nemá v sebe mäso, je vhodné pre tých čo nejedia mäsité jedlá, ale aj ako pôstne jedlo.
-
500
g
dlhozrnnej ryže
-
50
g
sušených húb
-
3
lyžice oleja
-
2
cibule
-
2
dl
bieleho vína
-
6
dl
horúceho zeleninového alebo číreho bujónu
z kocky,
-
petržlenová vňať
-
soľ
-
150
g
postrúhaného syra
-
Sušené huby vsypeme do vriacej vody a necháme ich v nej 20 minút.
-
Potom scedíme, ale vodu z nich necháme. Na oleji usmažíme cibuľu, pridáme ryžu a popražíme za stáleho miešania asi minútu.
-
Podlejeme vínom a miešame ďalej, až sa tekutina vyparí.
-
Prilejeme asi 3dl vody z húb, bujón, pridáme huby, ochutíme, stíšime trochu plameň a prikryté dusíme, až ryža zmäkne.
-
Hotové rizoto zľahka premiešame s petržlenovou vňaťou posekanou najemno, strúhaným syrom a podávame.