Hubové rizoto
Kto by nemal rád rizoto, toto je však výnimočné tým, že nemá v sebe mäso, je vhodné pre tých čo nejedia mäsité jedlá, ale aj ako pôstne jedlo.
Ingrediencie
  • 500 g dlhozrnnej ryže
  • 50 g sušených húb
  • 3 lyžice oleja
  • 2 cibule
  • 2 dl bieleho vína
  • 6 dl horúceho zeleninového alebo číreho bujónu z kocky,
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • 150 g postrúhaného syra
Inštrukcie
  1. Sušené huby vsypeme do vriacej vody a necháme ich v nej 20 minút.
  2. Potom scedíme, ale vodu z nich necháme. Na oleji usmažíme cibuľu, pridáme ryžu a popražíme za stáleho miešania asi minútu.
  3. Podlejeme vínom a miešame ďalej, až sa tekutina vyparí.
  4. Prilejeme asi 3dl vody z húb, bujón, pridáme huby, ochutíme, stíšime trochu plameň a prikryté dusíme, až ryža zmäkne.
  5. Hotové rizoto zľahka premiešame s petržlenovou vňaťou posekanou najemno, strúhaným syrom a podávame.