Hubové rizoto
Kto by nemal rád rizoto, toto je však výnimočné tým, že nemá v sebe mäso, je vhodné pre tých čo nejedia mäsité jedlá, ale aj ako pôstne jedlo.
Ingrediencie
- 500 g dlhozrnnej ryže
- 50 g sušených húb
- 3 lyžice oleja
- 2 cibule
- 2 dl bieleho vína
- 6 dl horúceho zeleninového alebo číreho bujónu z kocky,
- petržlenová vňať
- soľ
- 150 g postrúhaného syra
Inštrukcie
-
Sušené huby vsypeme do vriacej vody a necháme ich v nej 20 minút.
-
Potom scedíme, ale vodu z nich necháme. Na oleji usmažíme cibuľu, pridáme ryžu a popražíme za stáleho miešania asi minútu.
-
Podlejeme vínom a miešame ďalej, až sa tekutina vyparí.
-
Prilejeme asi 3dl vody z húb, bujón, pridáme huby, ochutíme, stíšime trochu plameň a prikryté dusíme, až ryža zmäkne.
-
Hotové rizoto zľahka premiešame s petržlenovou vňaťou posekanou najemno, strúhaným syrom a podávame.