Smažené zemiaky so smotanou a šalátom z kyslej kapusty
Hovorí sa že v jednoduchosti je krása... v tomto prípade je v jednoduchosti aj geniálna chuť - inšpirácia na rýchlu a sýtu večeru.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov.
- kyslá kapustanajlepšia je domáca,
- 1 veľká cibuľanakrájaná na veľké plátky,
- soľalebo domáca vegeta,
- 2-3 PL slnečnicového olejaza studena lisovaný
Inštrukcie
Zemiaky očistíme, osolíme a dáme smažiť na slnečnicovom oleji. Ak by chcel niekto ušetriť a použiť rafinovaný slnečnicový olej určený na smaženie, nech radšej šalát nerobí vôbec - geniálnu chuť mu dodáva práve výrazný slneč. olej lis. za studena!
Z Kapusty mierne odstránime šťavu - nie úplne do sucha. Cibuľa a kapusta sa premieša v mise a nechá pred podávaním pár minút odstáť (než sa usmažia zemiaky),
Osolíme, alebo použijeme vegetu. Vegeta je samozrejme najlepšia domáca ideálne na hrubo mletá a nie príliš presolená - treba dať pozor a pred zmiešaním ochutnať slanosť vegety ako aj kyslej kapusty, aby to dohromady nedalo príliš silnú koncentráciu soli... dobrú chuť