Smažené zemiaky so smotanou a šalátom z kyslej kapusty
Hovorí sa že v jednoduchosti je krása... v tomto prípade je v jednoduchosti aj geniálna chuť - inšpirácia na rýchlu a sýtu večeru.
Ingrediencie
  • - 1 kg zemiakov.
  • - kyslá kapusta najlepšia je domáca,
  • - 1 veľká cibuľa nakrájaná na veľké plátky,
  • - soľ alebo domáca vegeta,
  • - 2-3 PL slnečnicového oleja za studena lisovaný
Inštrukcie
  1. Zemiaky očistíme, osolíme a dáme smažiť na slnečnicovom oleji. Ak by chcel niekto ušetriť a použiť rafinovaný slnečnicový olej určený na smaženie, nech radšej šalát nerobí vôbec - geniálnu chuť mu dodáva práve výrazný slneč. olej lis. za studena!
  2. Z Kapusty mierne odstránime šťavu - nie úplne do sucha. Cibuľa a kapusta sa premieša v mise a nechá pred podávaním pár minút odstáť (než sa usmažia zemiaky),
  3. Osolíme, alebo použijeme vegetu. Vegeta je samozrejme najlepšia domáca ideálne na hrubo mletá a nie príliš presolená - treba dať pozor a pred zmiešaním ochutnať slanosť vegety ako aj kyslej kapusty, aby to dohromady nedalo príliš silnú koncentráciu soli... dobrú chuť