Kto by tento recept nepoznal? Každý ho robí trošičku ináč, čo nemení nič na tom, že je to výborný rýchly obed alebo chutná večera :-)
Ingrediencie
1000gramov karfiolu
2vajcia
studené mlieko podľa potreby
hladká múka podľa potreby
strúhanka podľa potreby
soľ podľa chuti
slnečnicový olej na vyprážanie
Inštrukcie
Očistený karfiol rozoberieme na väčšie ružičky a uvaríme v osolenej vode do temer polomäkka.
Scedíme a necháme odkvapkať. Vychladnutý karfiol obaľujeme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a soľou. Napokon ho obalíme v strúhanke. Vyprážame v dostatočnom množstve horúceho oleja.
Dáme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou a tatarskou omáčkou alebo so zeleninovým šalátom.