Vyprážaný karfiol
Kto by tento recept nepoznal? Každý ho robí trošičku ináč, čo nemení nič na tom, že je to výborný rýchly obed alebo chutná večera 🙂
Ingrediencie
  • 1000 gramov karfiolu
  • 2 vajcia
  • studené mlieko podľa potreby
  • hladká múka podľa potreby
  • strúhanka podľa potreby
  • soľ podľa chuti
  • slnečnicový olej na vyprážanie
Inštrukcie
  1. Očistený karfiol rozoberieme na väčšie ružičky a uvaríme v osolenej vode do temer polomäkka.
  2. Scedíme a necháme odkvapkať. Vychladnutý karfiol obaľujeme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a soľou. Napokon ho obalíme v strúhanke. Vyprážame v dostatočnom množstve horúceho oleja.
  3. Dáme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou a tatarskou omáčkou alebo so zeleninovým šalátom.