Vyprážaný karfiol
Kto by tento recept nepoznal? Každý ho robí trošičku ináč, čo nemení nič na tom, že je to výborný rýchly obed alebo chutná večera 🙂
Ingrediencie
- 1000 gramov karfiolu
- 2 vajcia
- studené mlieko podľa potreby
- hladká múka podľa potreby
- strúhanka podľa potreby
- soľ podľa chuti
- slnečnicový olej na vyprážanie
Inštrukcie
-
Očistený karfiol rozoberieme na väčšie ružičky a uvaríme v osolenej vode do temer polomäkka.
-
Scedíme a necháme odkvapkať. Vychladnutý karfiol obaľujeme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a soľou. Napokon ho obalíme v strúhanke. Vyprážame v dostatočnom množstve horúceho oleja.
-
Dáme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou a tatarskou omáčkou alebo so zeleninovým šalátom.