-
Na panvici s troškou oleja opražíme nakrájaný cesnak. Pridáme špenát a miešame kým sa úplne nerozpustí. Ochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom a povaríme ešte kým nám špenát nezhustne.
-
Pizzové cesto natrieme kečupom, alebo ak chceme trošku lepšiu paradajkovejšiu pizzu, tak rozmixovanými lúpanými paradajkami s konzervy a posypanými troškou cukru. Poukladáme šunku, pridáme cesnak, plátky syra, posypeme strúhaným parmezánom a dáme upiecť.
-
Rúru rozhicujeme na maximum (aj 250 stupňov). Položíme ju v rúre čo najnižšie a cca 10 minút pečieme. Treba kuknúť, ale 10 minút zvykne stačiť. Kto chce chrumkavejšie, pripečenejšie, môže nechať dlhšie, ale musí kontrolovať, lebo pripečie sa rýchlo :-). Pizzu vyberieme z rúry a posypeme oreganom, alebo bazalkou (môže to byť sušené, ale čerstvé je lepšie). Dobrú chuť.