Špenátovo šunkovo syrová pizza
Pizza margerita to síce nie je, ale my máme radi bohato naloženú pizzu
Ingrediencie
  • - 2 strúčiky cesnaku
  • - mrazený špenát 150-200g
  • - soľ
  • - korenie čierne mleté
  • - oriešok muškátový mletý
  • Cesto:
  • Recept na cesto má každý svoje obľúbené ja preferujem kysnuté, ale to nie je predmetom tohoto receptu.
Inštrukcie
  1. Na panvici s troškou oleja opražíme nakrájaný cesnak. Pridáme špenát a miešame kým sa úplne nerozpustí. Ochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom a povaríme ešte kým nám špenát nezhustne.
  2. Pizzové cesto natrieme kečupom, alebo ak chceme trošku lepšiu paradajkovejšiu pizzu, tak rozmixovanými lúpanými paradajkami s konzervy a posypanými troškou cukru. Poukladáme šunku, pridáme cesnak, plátky syra, posypeme strúhaným parmezánom a dáme upiecť.
  3. Rúru rozhicujeme na maximum (aj 250 stupňov). Položíme ju v rúre čo najnižšie a cca 10 minút pečieme. Treba kuknúť, ale 10 minút zvykne stačiť. Kto chce chrumkavejšie, pripečenejšie, môže nechať dlhšie, ale musí kontrolovať, lebo pripečie sa rýchlo :-). Pizzu vyberieme z rúry a posypeme oreganom, alebo bazalkou (môže to byť sušené, ale čerstvé je lepšie). Dobrú chuť.