Chorvátska špecialita. Guláš si vie na opekačke navariť každý, ale toto je pre našu oblasť iný spôsob prípravi guláša, no určite Vám to zachutí :-)
Ingrediencie
4jahňacie kolienka
100gcibule
100gmrkvy
100grajčín
100gzeler stonky
100gšampiónovnemusia byť
3strúčiky cesnaku
2bobkové listy
5vetvičiek tymiánu
1zväzok petržlenu
0,5lpivamôže byť aj nealko
0.5lvývar
Olivový olej
100gmasla
Inštrukcie
Zohrejte olivový olej a opečte kolienka zo všetkých strán (toto sa dá robiť aj v kotlíku). Pridať pivo a vývar, nakrájanú zeleninu a dusíme za stáleho miešania do mäkka.
Pridáme koreniny, nasekané bylinky, soľ a korenie podľa chuti. Odteraz dusíme na miernom ohni po dobu 3-4 hodín, kým koleno nie je úplne mäkké. (Tu bola spravená fotka).
Kolienka vyberieme, pridáme maslo a ak sme doma rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú omáčku. Ak sme vonku, rozbijeme rozvarenú zeleninu drôtenou metličkou na drsnejšiu omáčku a vrátime kolienka.
Doma podávame s haluškami a vonku s mäkkým chlebom. Veľmi príjemná zmena oproti klasickému gulášu.