Go Back
Vytlačiť

Pomaly pripravované šťavnaté jahňacie koleno

Chorvátska špecialita. Guláš si vie na opekačke navariť každý, ale toto je pre našu oblasť iný spôsob prípravi guláša, no určite Vám to zachutí :-)

Ingrediencie

  • 4 jahňacie kolienka
  • 100 g cibule
  • 100 g mrkvy
  • 100 g rajčín
  • 100 g zeler stonky
  • 100 g šampiónov nemusia byť
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • 5 vetvičiek tymiánu
  • 1 zväzok petržlenu
  • 0,5 l piva môže byť aj nealko
  • 0.5 l vývar
  • Olivový olej
  • 100 g masla

Inštrukcie

  1. Zohrejte olivový olej a opečte kolienka zo všetkých strán (toto sa dá robiť aj v kotlíku). Pridať pivo a vývar, nakrájanú zeleninu a dusíme za stáleho miešania do mäkka.
  2. Pridáme koreniny, nasekané bylinky, soľ a korenie podľa chuti. Odteraz dusíme na miernom ohni po dobu 3-4 hodín, kým koleno nie je úplne mäkké. (Tu bola spravená fotka).
  3. Kolienka vyberieme, pridáme maslo a ak sme doma rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú omáčku. Ak sme vonku, rozbijeme rozvarenú zeleninu drôtenou metličkou na drsnejšiu omáčku a vrátime kolienka.
  4. Doma podávame s haluškami a vonku s mäkkým chlebom. Veľmi príjemná zmena oproti klasickému gulášu.