Pomaly pripravované šťavnaté jahňacie koleno
Chorvátska špecialita. Guláš si vie na opekačke navariť každý, ale toto je pre našu oblasť iný spôsob prípravi guláša, no určite Vám to zachutí 🙂
Ingrediencie
  • 4 jahňacie kolienka
  • 100 g cibule
  • 100 g mrkvy
  • 100 g rajčín
  • 100 g zeler stonky
  • 100 g šampiónov nemusia byť
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • 5 vetvičiek tymiánu
  • 1 zväzok petržlenu
  • 0,5 l piva môže byť aj nealko
  • 0.5 l vývar
  • Olivový olej
  • 100 g masla
Inštrukcie
  1. Zohrejte olivový olej a opečte kolienka zo všetkých strán (toto sa dá robiť aj v kotlíku). Pridať pivo a vývar, nakrájanú zeleninu a dusíme za stáleho miešania do mäkka.
  2. Pridáme koreniny, nasekané bylinky, soľ a korenie podľa chuti. Odteraz dusíme na miernom ohni po dobu 3-4 hodín, kým koleno nie je úplne mäkké. (Tu bola spravená fotka).
  3. Kolienka vyberieme, pridáme maslo a ak sme doma rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú omáčku. Ak sme vonku, rozbijeme rozvarenú zeleninu drôtenou metličkou na drsnejšiu omáčku a vrátime kolienka.
  4. Doma podávame s haluškami a vonku s mäkkým chlebom. Veľmi príjemná zmena oproti klasickému gulášu.