
Pomaly pripravované šťavnaté jahňacie koleno
Chorvátska špecialita. Guláš si vie na opekačke navariť každý, ale toto je pre našu oblasť iný spôsob prípravi guláša, no určite Vám to zachutí 🙂
Ingrediencie
- 4 jahňacie kolienka
- 100 g cibule
- 100 g mrkvy
- 100 g rajčín
- 100 g zeler stonky
- 100 g šampiónov nemusia byť
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 bobkové listy
- 5 vetvičiek tymiánu
- 1 zväzok petržlenu
- 0,5 l piva môže byť aj nealko
- 0.5 l vývar
- Olivový olej
- 100 g masla
Inštrukcie
-
Zohrejte olivový olej a opečte kolienka zo všetkých strán (toto sa dá robiť aj v kotlíku). Pridať pivo a vývar, nakrájanú zeleninu a dusíme za stáleho miešania do mäkka.
-
Pridáme koreniny, nasekané bylinky, soľ a korenie podľa chuti. Odteraz dusíme na miernom ohni po dobu 3-4 hodín, kým koleno nie je úplne mäkké. (Tu bola spravená fotka).
-
Kolienka vyberieme, pridáme maslo a ak sme doma rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú omáčku. Ak sme vonku, rozbijeme rozvarenú zeleninu drôtenou metličkou na drsnejšiu omáčku a vrátime kolienka.
-
Doma podávame s haluškami a vonku s mäkkým chlebom. Veľmi príjemná zmena oproti klasickému gulášu.