-
Múku, stužený tuk, cukor, soľ a 4 lyžice vody zamiešame a uhnetieme cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.
-
Ovocie pokrájame na malé kúsky. Hrozienka necháme napučať v rume.
-
Dosku posypeme múkou. Cesto rozdelíme na 4 časti. Z každej vyváľame koleso o hrúbke asi 2 cm a priemere asi 16 cm. Menšie bábovkové formičky o priemere asi 10 cm vymažeme tukom a vyložíme kolečkom cesta.
-
Do foriem vyložených cestom nasypeme orechy, rozložíme ovocie a hrozienka a pečieme v predohriatej rúre 10 minút pri teplote 200 C.
-
Cukor, puding v prášku, vajce a mlieko rozmixujeme a nalejeme do formičiek s predpečenými bábovečkami. Pečieme ešte 20-25 minút pri teplote 200 °C.
-
Upečené bábovečky posypeme prášk. cukrom. Po vychladnutí ich vyberieme z formičiek, poukladáme na tanieriky. Podávame so šľahačkou.