
Bábovečky s ovocím
Ingrediencie
- Cesto:
- 100 g hladkej múky
- 35 g stuženého tuku
- 1 lyžica kryšt. cukru
- štipka soli.
- Plnka:
- 2 krát po 40 g ovocia jahody, banány, maliny, hrušky, marhule a pod. - mrazené rozmraziť, kompótové nechať odkvapkať,
- 2 lyžice hrozienok
- 1 lyžica rumu
- 40 g kryšt. cukru
- 1 lyžica vanilkového pudingu v prášku
- 1 vajce
- 125 ml mlieka
- 1 lyžica mletých lieskových orieškov
- 1 lyžica múky na posypanie dosky
- 1 lyžička tuku na vymazanie bábovkových foriem
- 1 lyžička prášk. cukru
Inštrukcie
-
Múku, stužený tuk, cukor, soľ a 4 lyžice vody zamiešame a uhnetieme cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.
-
Ovocie pokrájame na malé kúsky. Hrozienka necháme napučať v rume.
-
Dosku posypeme múkou. Cesto rozdelíme na 4 časti. Z každej vyváľame koleso o hrúbke asi 2 cm a priemere asi 16 cm. Menšie bábovkové formičky o priemere asi 10 cm vymažeme tukom a vyložíme kolečkom cesta.
-
Do foriem vyložených cestom nasypeme orechy, rozložíme ovocie a hrozienka a pečieme v predohriatej rúre 10 minút pri teplote 200 C.
-
Cukor, puding v prášku, vajce a mlieko rozmixujeme a nalejeme do formičiek s predpečenými bábovečkami. Pečieme ešte 20-25 minút pri teplote 200 °C.
-
Upečené bábovečky posypeme prášk. cukrom. Po vychladnutí ich vyberieme z formičiek, poukladáme na tanieriky. Podávame so šľahačkou.