Z uvedeného množstva zeleniny som naplnila 5 pohárov o objeme 720 ml, čalamádu som odložila do suchej chladnej tmavej špajze, čalamádu možno konzumovať asi o 1 mesiac, po otvorení treba pohár dať do chladničky, táto čalamáda zostane krásne chrumkavá bezo zmeny farby a nestmavne, bez akejkoľvek ujmy, je veľmi chutná, je výborným zdrojom množstva vitamínov v zime a nie je ťažké ju pripraviť, mám odskúšané, pripravím ešte 2 várky, u nás ide veľmi na odbyt, do polovice pohárov pridávam na vrch 1 feferonku na pohár,lebo máme radi pikantnú čalamádu k niektorým jedlám, čalamáda vydrží bez ujmy až 2 roky i viac, nie však u nás doma :-) Do tejto čalamády sa nálev nevarí, nezalieva sa horúcim nálevom a ani nesmie kvôli účinkom borkénu, ktoré by horúci nálev zničil, nepridáva sa žiadne Deko alebo Zelko, čalamáda má príjemnú slano - sladko - kyslú chuť. Borkén je dvojsiričitan draselný, ktorý sa používa vo vinárstve, má silne antioxidačné a antibakteriálne účinky, bráni klíčeniu, zabraňuje nežiadúcemu kvaseniu a hnilobe, zelenina nemení farbu, zostane krásne chrumkavá, borkén dostať kúpiť napr. v DM marketoch, vo vinárskych a záhradníckych potrebách.