Vaječný koňak robievam z čistého liehu, ktorý nariedim na 40% - tný, teraz som použila 40% -tný rum a koňak som uvarila z vanilkového pudingu, má výbornú jemnú chuť a patričné grády.
Ingrediencie
700mlplnotučného mlieka
1balenie vanilkového pudingu Dr. Oetker
2balenia vanilkového cukru
5ks vaječných žĺtkov
350gramov práškového cukru
250ml40% - tného tuzemského RumuUmu
Inštrukcie
V hrnci privedieme 500 ml mlieka do varu. V miske si rozmiešame vo zvyšnom mlieku vanilkový pudingový prášok a vlejeme do vriaceho mlieka a miešame do zhustnutia.
V inej nádobe vyšľaháme žltky s práškovým a vanilkovým cukrom do hustej peny, do ktorej pridáme rum. Túto zmes vlejeme so pudingu, miešame spolu ešte 1 minútu a necháme vychladnúť.
Vychladnutý vaječný koňak naplníme do umytých čistých a suchých fliaš.