Vianočný vaječný koňak
Vaječný koňak robievam z čistého liehu, ktorý nariedim na 40% - tný, teraz som použila 40% -tný rum a koňak som uvarila z vanilkového pudingu, má výbornú jemnú chuť a patričné grády.
Ingrediencie
- 700 ml plnotučného mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingu Dr. Oetker
- 2 balenia vanilkového cukru
- 5 ks vaječných žĺtkov
- 350 gramov práškového cukru
- 250 ml 40% - tného tuzemského Rumu Umu
Inštrukcie
-
V hrnci privedieme 500 ml mlieka do varu. V miske si rozmiešame vo zvyšnom mlieku vanilkový pudingový prášok a vlejeme do vriaceho mlieka a miešame do zhustnutia.
-
V inej nádobe vyšľaháme žltky s práškovým a vanilkovým cukrom do hustej peny, do ktorej pridáme rum. Túto zmes vlejeme so pudingu, miešame spolu ešte 1 minútu a necháme vychladnúť.
-
Vychladnutý vaječný koňak naplníme do umytých čistých a suchých fliaš.