Vianočný vaječný koňak
Vaječný koňak robievam z čistého liehu, ktorý nariedim na 40% - tný, teraz som použila 40% -tný rum a koňak som uvarila z vanilkového pudingu, má výbornú jemnú chuť a patričné grády.
Ingrediencie
  • 700 ml plnotučného mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingu Dr. Oetker
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 5 ks vaječných žĺtkov
  • 350 gramov práškového cukru
  • 250 ml 40% - tného tuzemského Rumu Umu
Inštrukcie
  1. V hrnci privedieme 500 ml mlieka do varu. V miske si rozmiešame vo zvyšnom mlieku vanilkový pudingový prášok a vlejeme do vriaceho mlieka a miešame do zhustnutia.
  2. V inej nádobe vyšľaháme žltky s práškovým a vanilkovým cukrom do hustej peny, do ktorej pridáme rum. Túto zmes vlejeme so pudingu, miešame spolu ešte 1 minútu a necháme vychladnúť.
  3. Vychladnutý vaječný koňak naplníme do umytých čistých a suchých fliaš.