Go Back
Vytlačiť

Bylinkové maslo

Nie je to také ťažké. Recept na bylinkové maslo je jednoduchý

Ingrediencie

  • 250 g masla
  • nastrúhaná kôra z dvoch biocitrónov
  • za hrsť kôpru najemno nasekať
  • 1 čl citrónovej šťavy
  • štipka soli

Inštrukcie

  1. najprv necháme v rúre pri teplote 50-60 stupňov rozpustiť maslo - stačí do mäkka, nemusí byť tekuté.. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, a všetky ostatné ingrediencie a dobre vymiešame. Necháme trošku stuhnúť v chladničke (ale nie do tvrda. Len aby už nebolo úplne mäkké.
  2. Maslo rozotrieme na potravinovú fóliu (ako na obrázku) a pomocou fólie vytvarujeme šúľok. Necháme ho stuhnúť v chladničke a použijeme ho na jemné dochutenie v tvare koliesok na hotovú práve pripravenú rybu, alebo steak, ži rizoto.