Bylinkové maslo
Nie je to také ťažké. Recept na bylinkové maslo je jednoduchý
Ingrediencie
- 250 g masla
- nastrúhaná kôra z dvoch biocitrónov
- za hrsť kôpru najemno nasekať
- 1 čl citrónovej šťavy
- štipka soli
Inštrukcie
-
najprv necháme v rúre pri teplote 50-60 stupňov rozpustiť maslo - stačí do mäkka, nemusí byť tekuté.. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, a všetky ostatné ingrediencie a dobre vymiešame. Necháme trošku stuhnúť v chladničke (ale nie do tvrda. Len aby už nebolo úplne mäkké.
-
Maslo rozotrieme na potravinovú fóliu (ako na obrázku) a pomocou fólie vytvarujeme šúľok. Necháme ho stuhnúť v chladničke a použijeme ho na jemné dochutenie v tvare koliesok na hotovú práve pripravenú rybu, alebo steak, ži rizoto.