Go Back
Vytlačiť

Rybie lasagne so zeleninou

Lasagne pozná asi každý. Viete o tom, že sa dajú spraviť aj s rybami ?

Ingrediencie

  • 1 balíček cestovin-lasagní alebo urobíme široké a tenké pásy domáceho rezancového cesta, ak nemáme, dáme asi 2 lyžičky sušenej, 1 mladú cukinu, po 1 mäsitej červenej a žltej paprike, 600g mrazeného rybieho filé, 3 lyžice čerstvej bazalky, 500g paradajkovej šťavy, 150g mäkkého syra, 1,5dl mlieka, soľ, čierne mleté korenie

Inštrukcie

  1. Cukinu umyjeme, osušíme, pokrájame na plátky a opražíme na oleji.
  2. Pridáme očistené papriky pokrájané na rezance a po chvíli aj rybie filé posekané nahrubšie.
  3. Premiešame s bazalkou a spolu dusíme asi 2 minúty.
  4. Prilejeme paradajkovú šťavu a uvedieme do varu, potom ochutíme.
  5. Syr roztopíme v mlieku, 2 lyžice odoberieme a vylejeme na pekáč. na to uložíme vedľa seba tri pásy lasagní, potrieme ich zase roztopeným syrom, na to dáme rybaciu zmes, znova rozložíme lasagne, opäť dáme zmes a navrch zase lasagne.
  6. Polejeme ich zvyškom syrovej omáčky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 až 35minút, až cestovinové pláty správne zmäknú. Vhodnou prílohou je šalát a čerstvý,chrumkavý chlieb.